Om norgesmesterskapet

Det er maks 32 lag som kan delta i turneringen, påmeldingen stenger ved 16 lag i hver klasse. . Man får minst 3 kamper uavhengig av resultat. Turneringen varer fra fredag ettermiddag til lørdag kveld. Kampoppsettet vil komme noen dager før turneringen starter.

Regler

Lisens

De fleste som deltar har en lisens gjennom volleyball eller skal kjøpe sandvolleyball-lisens til påfølgende 2020-sesong. Begge disse er gyldige, hvis dette ikke forekommer finnes det en engangslisens på kr 200 for dette Norgesmesterskapet.

Lag og spillere

Lag med 3 spillere (3 spillere på banen + 1 innbytter.) To innbytter kan gjøres per sett. En utbyttet spiller kan komme inn for hvem som helst av de tre på banen. Spilleren som starter på sidelinja er innbytter i hele settet. Bare spillere som er påmeldt turnering på forhånd kan gå inn i et lag.

 

En av spillerne skal være oppnevnt som kaptein. Bare lagkaptein kan snakke med dommer under match, og være den som ber om time out. Minst tre spillere må delta. 

Spilleopplegg

Best av 3 sett til 15 poeng. Man vinner 2-0 eller 2-1 etter tiebreak-sett. Banen er lik en vanlig volleyballbane i banemål og netthøyde. Serverekkefølge bestemmes av lagets oppstilling ved kampstart. Blokk telles ikke som slag, og kan være i tillegg til tre slag, og slaget etterpå kan utføres av blokkspiller.

 

Det tillates én timeout per sett. (30 sek.), og kan bare tas når ballen er ute av spill. Intervallene mellom sett skal være 60 sekunder. Sidebytte skjer mellom hvert femte utdelte poeng!

 

Dårlig oppførsel, eller spillere som ikke godtar dommeravgjørelser fører til at motstander tilkjennes poeng og serve. En spiller som utvises, kan ikke spille mer i ett sett, men kan byttes med innbytter. En spilles som erklæres diskvalifisert (ved f.eks. tre tilfeller av dårlig oppførsel), må forlate arenaen. 

Bekledning

Foreløpig ingen uniformkrav fra FIVB. Fotballsko (med knotter) anbefales for sikkert fotfeste. Lag skal være kledd likt i farge og stil. Ved draktlikhet i farge vil myntkast avgjøre hvem som må ha farget overtrekksdress. Draktnummer skal være 1–4, med nummer på brystet. Minimum 10 cm høye tall.

Premier

Det er totalt kr. 70.000 satt av til topp 3 i begge klasser.

Topp 3 får også flotte plaketter laget av en lokal håndverker.

I tillegg er det laget flotte treski som vinnernes navn blir gravert inn på, og disse henger på bygget rett ved arenaen året rundt.

Skulle noen vinne NM tre ganger totalt får de med seg skiene hjem til odel og eie. Topp 3 får også flotte plaketter laget av en lokal håndverker.

Skulle man havne utenfor pallen, finnes det fremdeles sjanser for laget ditt å vinne noe kult i Quiz'en på lørdag kveld!